FINANCIAL ACCOUNTING

İzlence Formu

Ders Adı FINANCIAL ACCOUNTING Kod MUHB7007
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. EMRE SELÇUK SARI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrencilere temel finansal muhasebe konuları hakkında bilgi vermek ve bu konuları karar alma sürecinde kullanmalarını sağlamak. İlk olarak temel finansal tablolar ve muhasebe sisteminin yorumlanması ve anlaşılması öğretilecektir. Daha sonra ölçme, kaydetme ve muhasebe bilgilerinin sunulması aşamalarını kapsayan muhasebe döngüsüne ilişkin bilgi verilecektir. Bu süreçte hesap çeşitleri ve finansal raporlamaya etkileri üzerinde durulacaktır.

İçerik

Yöneticilik yapabilmek için öğrencilerin muhasebe prensipleri, prosedürleri ve finansal tabloların kullanılması konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu ders bir işletmedeki muhasebe döngüsünü öğretmeyi amaçlayan temel bir derstir. Bu yapılanlara ek olarak geçmiş, şimdi ve geleceğe ilişkin finansal tablolardan nasıl çıkarım yapılabileceği öğretilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Dersin işlenişi öğretim üyesinin konu anlatımı ve sınıf tartışması şeklinde olmaktadır. Ders süresince kısa problemler ve vak'alar tartışılarak çözülecektir. Gerçek işletmeler ait finansal tabloların incelenmesi ve analizi yapılacaktır. Öğrenciler tarafından da sunum yapılacaktır.

Kaynaklar

Robert Libby, Patricia Libby and Daniel Short, “Financial Accounting: 8th Global Edition”, McGraw Hill Robert F. Meigs, Mary A. Meigs, Mark Bettner, Ray Whittington, "Accounting: The Basis for Business DEcision", International Edition, McGraw Hill Marian Powers, Belverd E. Needles, Jr., Financial Accounting, International Edition, South-Western Cengage Learning

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024