ULUSLARARASI FİNANSMAN

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI FİNANSMAN Kod DITI2185
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. HATİCE ÖZKURT ÇOKGÜNGÖR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Uluslararası Finansman dersi ile piyasada şirketlerin ve bu şirketlerde çalışacak öğrencilerin Dış Ticarette Gerçek Ve Alternatif Ödeme ޞekillerinin Öğrenilmesi. Finansman İhtiyaçlarına Çözümlerin Bulunması. Bankalari ile Görüşmeler. Kredi ve faiz sisteminin anlatılması. Alternatif finansman tekniklerinin öğretilmesi. Devlet Teşviklerinde Finansman Avantajlarının Öğrenilmesi.

İçerik

Uluslararası Finansman dersi ile piyasada şirketlerin ve bu şirketlerde çalışacak öğrencilerin Dış Ticarette Gerçek Ve Alternatif Ödeme ޞekillerinin Öğrenilmesi. Teslim şekli ile fiyatlama çalışması. Ödeme şekilleri iş akışları ve akreditif. Finansman İhtiyaçlarına Çözümlerin Bulunması. Bankalari ile Görüşmeler. Kredi ve faiz sisteminin anlatılması. Alternatif finansman tekniklerinin öğretilmesi. Devlet Teşviklerinde Finansman Avantajlarının Öğrenilmesi. Leasing, faktoring ve forfaiting in işleyişinin anlatılması

Öğretim Yöntemleri

Herhafta ayrı PPS sunum ile konu anlatımı yapılmaktadır. Sunuma ek olarak her hafta zarılanmış kitapçıklar öğrencilere elektronik ortamda dağıtılmakta ve örnek dökümanlar ile konular desteklenmektedir.

Kaynaklar

Öğrencilere hazırlanmış ve haftalara bölünmüş ders notları ile Resmi Gazetede yayınlanmış Tebliğ, Yönetmelik ve Kanunlardır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024