ŞEBEKE OLUŞTURMA VE FİZİKSEL DAĞITIM

İzlence Formu

Ders Adı ŞEBEKE OLUŞTURMA VE FİZİKSEL DAĞITIM Kod ULFA3061
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ONUR DİKMENLİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Fiziksel Dağıtım ile ilgili işlevler insan yaşamının ilk aşamalarında söz konusu olmasına karşın, bilimsel olarak incelenmesi işletmenin diğer işlevlerinden daha sonra olmuştur. Dağıtım değişkeninin diğer değişkenlere göre incelenmesi, anlaşılması ve ortaya konulmasındaki zorluklar bu gecikmede etkili olmuşlardır. Özellikle rekabetin artmış olmasından dolayı fiziksel dağıtımının bir işletme tarafından tek başına yapılamaz konumuna gelmesi, diğer işletmelerle çeşitli birliktelikler oluşturularak organizasyonel yapılarda değşimin gerçekleşmesi, fiziksel dağıtımın sadece taşımacılıkla sınırlı kalmayıp farklı işlevleri de kapsamaya başlaması vb. unsurlar fiziksel dağıtımın bir bütün olarak anlaşılmasını zorlaştırmaktadır. Yürütülecek olan derste yukarıda bahsedilen unsurların fiziksel dağıtım ve fiziksel dağıtım işletmeleri üzerindeki etkileri incelenecektir.

İçerik

Fiziksel Dağıtım ile ilgili işlevler insan yaşamının ilk aşamalarında söz konusu olmasına karşın, bilimsel olarak incelenmesi işletmenin diğer işlevlerinden daha sonra olmuştur. Dağıtım değişkeninin diğer değişkenlere göre incelenmesi, anlaşılması ve ortaya konulmasındaki zorluklar bu gecikmede etkili olmuşlardır. Yürütülecek olan bu derste dağıtım değişkeni bilimsel olarak ele alınacak ve diğer işlevler ile etkileşimi incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması

Kaynaklar

Öğretim üyesince her dönem başında, üniversitelerde yürütülmüş olan tezler, yayımlanmış kitaplar arasından seçilip güncellenerek haızrlanan kaynakçalar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024