ESKİ ANADOLU'DA BİLİM VE TOPLUM

İzlence Formu

Ders Adı ESKİ ANADOLU'DA BİLİM VE TOPLUM Kod BİLT7005
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. GAYE ŞAHİNBAŞ ERGİNÖZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

M.Ö. 2. bin yılda Anadoludaki bilimsel ve teknolojik faaliyetler konusunda bilgi kazandırmak

İçerik

Hitit çağında Anadolu'sunun toplumsal yapısı, günlük hayatta kullanılan teknolojiler ile bu başlıca bilim dallarındaki faaliyetler

Öğretim Yöntemleri

Dersler öğrenciye, görsel malzeme yardımıyla desteklenerek sözlü sunulmakta; ayrıca öğrenciden araştırma ödevleri hazırlayarak sunması istenmekte ve böylece öğrencinin de derse doğrudan katılımı sağlanmaktadır.

Kaynaklar

Metin ALPARSLAN (ed.), Hititolojiye Giriş: Instrumenta Linguarum Antiquarum 1, Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü Yayınları, İstanbul 2009. - Trevor BRYCE, Hitit Dünyasında Yaşam ve Toplum -Oktay BELLİ, Anadolu?da Kalay ve Bronzun Tarihçesi, Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, İstanbul 2004. -Ali DİNÇOL, ?Hititler?, Anadolu Uygarlıkları Görsel Anadolu Tarihi Ansiklopedisi Cilt 1, Görsel Yayınları, İstanbul 1982, s. 18- 120. -Gaye Şahinbaş ERGİNÖZ, Hititlerde Anatomi ve Tıp, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, Rektörlük No. 4218, İstanbul 1999. -Fiorella IMPARATI, Hitit Yasaları, çev. Erendiz Özbayoğlu, İtalyan Kültür Heyeti Arkeoloji Araştırmaları Bölümü, Ankara 1992. -İlker KOÇ (ed.), Hititler, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Merkezi, Ankara 2006. -Savaş Özkan SAVAŞ, Çivi Yazılı Belgeler Işığında Anadolu?da Madencilik ve Maden Kullanımı, TTK Yayınları, Ankara 2006. -Wulf SCHIRMER, Hitit Mimarlığı, çev. Beral Madra, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 1982. -Ahmet ÜNAL, Hititler Devrinde Anadolu I, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, 2002; II, 2003; III, 2005.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024