HUSN-KUBH MESELESİ

İzlence Formu

Ders Adı HUSN-KUBH MESELESİ Kod ISAI7010
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi KAYHAN ÖZAYKAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

"Husn-Kubh meselesinin ana boyutları ele alınmaktadır.

İçerik

"Husn-kubh meselesine dair ahlak ve kelam çalışmaları eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir. Tanrı'nın ahlaki sifatları, alemle ilişkisi ve insanoğlunun ahlaki mefhumları kavrar ve inceler. Ahlak ve din arasındaki bağlantıyı ele alır. Alanıyla ilgili meseleleri sistematik ve çok yönlü bir yaklaşımla çözmeyi calışır. "

Öğretim Yöntemleri

Alandaki sorular, farklı açılardan sistematik bir yaklaşımla çözülmeye çalışılacaktır. Bu çalışmalar, ana metinler ve ikinci literatürdeki okumalar, sınıftaki tartışmalar, ve makale yazılarla gerçekleşecektir.

Kaynaklar

Abu-Rabi, Ibrahim M. (ed.), Theodicy and Justice in Modern Islamic Thought: The Case of Said Nursi, Surrey: Ashgate, 2010 Alston, William P., “What Euthyphro Should Have Said”, in William Laine Craig ed., Philosophy of Religion: A Reader and Guide, New Brunswick, N.J.: Rutgers University Press, 2002 Hourani, George F., Reason and Tradition in Islamic Ethics, New York: Cambridge University Press, 1985 Shihadeh, Ayman, “Theories of Ethical Value in Kalām: A New Interpretation”. The Oxford Handbook of Islamic Theology. Edited by Sabine Schmidtke. Oxford: Oxford University Press, 2016. Pessagno, J. Meric, “The Uses of Evil in Māturīdian Thought,” Studia Islamica 60 (1984): pp. 59-82 Rudolph, U., “Al-Maturidi’s Concept of God’s Wisdom”, Büyük Türk Bilgini İmam Matüridi ve Matüridilik, İFAV M.Ü.İlahiyat Fakultesi Yayınlarıi, 2012 Stelzer, Stefen A. J., “Ethics” in The Cambridge Companion to Islamic Theology, Tim Winter (ed.), Cambridge: Cambridge University Press, 2009.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024