AKILLI KLİNİK KARAR DESTEK SİSTEMLERİNE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı AKILLI KLİNİK KARAR DESTEK SİSTEMLERİNE GİRİŞ Kod ENFO7067
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi İNCİ ZAİM GÖKBAY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Tıbbi uygulamalarda kullanılan cihazların tarihsel gelişimini öğrenmek, varolan anatomi ve fizyoloji bilgisine dayanarak cihazların ne şekilde biyolojik sinyalleri vucuttan elde ettiğini kavramak, vucuttan elde edilen biyolojik işaretlerin cihaz içerisinde hangi bileşenlerle işlendiğini temel olarak öğrenmek ve gelişen teknolojiyle beraber entegre sistemlerle ön teşhis kapasitelerinin boyutları hakkında giriş düzeyinde bilgi sahibi olmaktır. 4)Cihazların hangi matematiksel modellere dayanarak çalıştığını kavrar."

İçerik

Tıbbi uygulamalarda kullanılan cihazların teknolojisinin öğretilmesi, anatomik ve fizyolojik bilgilerin desteği ile biyolojik işaret ve görüntülerin tanımlanması, biyolojik işaretlerin elde edildiği cihazların tarihsel gelişim süreçlerinin incelenmesi ve günümüz teknolojisindeki matematiksel dayanaklarıın öğretilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim ve Düz Anlatım

Kaynaklar

Webster, J. (1998) Medical Instrumentation, New York, USA.. Carr, J., Brown, J. (1981) Introduction to Biomedical Equipment Technology, New York, John Wiley&Sons Publisher. Jennings, D., Flint , A. (1995) Introduction to Medical Electronics Applications, London, Edward Arnold Publisher.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024