TEMEL FARMAKOLOJİK DENEY TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı TEMEL FARMAKOLOJİK DENEY TEKNİKLERİ Kod FARM7016
Kredi 4 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 4 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ALPER OKYAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Farmakolojide kullanılan temel deney teknikleri, deney hayvanlarına ilaç uygulaması, biyolojik materyallerin toplanarak izole organ/doku preparatlarının hazırlanması ve deney hayvanları ile çalışırken uyulması gereken temel etik kurallar hakkında yeterli bilgiye sahip bireylerin yetiştirilmesi.

İçerik

Deneysel farmakolojiye giriş, farmakolojik çalışmalarda kullanılan deney hayvanlarına ilaç uygulanması ve deney hayvalarından biyolojik materyal örneklerinin alınması, izole organlar/dokular üzerinde yapılan farmakolojik deneyler, intakt havyanlar üzerinde yapılan farmakolojik deneyler, ilaç solüsyonlarının hazırlanması ve uygulanacak doz/konsantrasyonlarının hesaplanması, deney hayvanları ile çalışırken uyulması gereken etik kurallar.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, interaktif eğitim, ödev.

Kaynaklar

Drug Bioscreening, Drug Evaluation Techniques in Pharmacology, Thompson EB, Wiley-VCH Verlag GmbH, 1990. Experimental Surgical Models in the Laboratory Rat, Rigalli A & Di Loreto V, 1. Baskı, CRC Press, 2009. Ders içeriği ile ilgili olarak yayınlanmış özgün makaleler (www.pubmed.com)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024