Ders Adı | YİYECEK-İÇECEK MALİYET KONTROL | Kod | TURBHP4109 |
Kredi | 3 | AKTS | 0 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 3 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Prof. Dr. MEHMET ERKAN |
Dersin Veriliş Türü | |||
Öğrencilerin turizm işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet kontrolü hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bunu çalışma hayatlarında uygulamaya geçirmelerini sağlayabilmektir.
Yiyecek İçecek maliyet kontrolün kapsam ve önemi; Maliyet kontrol sisteminin işletmeye ekonomik açıdan faydaları, giderlerin kontrol altında olmasının önemi, Yiyecek İçecek maliyet kontrol süreç ve aşamaları; Standart yiyecek-içecek reçetelerinin oluşturulması ve reçetelerin maliyet hesaplarının yapılması; Maliyetlerin hesaplanması, Yiyecek 'içecek üretim ve satış raporlarının hazırlanması, İçecek üretim ve satış raporlarının hazırlanması
Ders öğretim üyesi tarafından anlatılacak ancak öğrencilerinde gerekli yerlerde derse katılımı sağlanarak konunun anlaşılırlılığı arttırılmaya çalışılacaktır. Öğretim üyesi tarafından verilen örnek olayların çözümü öncelikle öğrenciye bırakılacak; daha sonra çözüm sınıfta yapılacaktır.
Food and Beverage Cost Control,Lea Dopson- David Hayes