İŞLETME

İzlence Formu

Ders Adı İŞLETME Kod ISLBHP301
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATMA ŞEBNEM ARIKBOĞA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı 1. sınıf öğrencilerinin işletme ve işletmecilik kavramlarını netleştirmesini sağlamak, öğrencilerin ileriki yıllarda alacağı derslerin temelini oluşturmak, çalışma hayatında karşısına çıkacak olan kavramlar ve yöntemlerle birlikte işletmecilikteki yeni gelişmeler ve güncel kavramların öğretilmesidir.

İçerik

Bu dersi başarı ile tamamlayan öğrenciler hem ileriki yıllarda alacakları derslerde hem de çalışma hayatında karşılaşacakları, işletme ile ilgili temel kavramları ve güncel yaklaşımları öğreneceklerdir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler öğretim üyesinin dersi anlatması ve öğrencilerin aktif katılımı ile yapılacaktır.

Kaynaklar

-MUCUK, İsmet, Modern İşletmecilik, Türkmen Kitabevi, İstanbul, 2008. -CAN, Halil ve diğerleri, Genel İşletmecilik Bilgileri, Siyasal Kitabevi, Ankara. -CEMALCILAR, İlhan ve diğerleri, İşletmecilik Bilgisi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yayınları. Öğrenciler ders konularını içeren değişik kaynakları kullanabilirler. Ancak konuların yeterince iyi anlaşılabilmesi için ders kitapları haricinde ders işlenirken önerilen bazı materyallerin okunulması öğrencinin konu üzerindeki hakimiyetini artıracaktır. Konuları güncel hayatla bağdaştırabilmek için her gün en az bir gazetenin ekonomi sayfasının ve ayda en az bir ekonomi ağırlıklı derginin okunması yararlı olacaktır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024