İLERİ FARMAKOLOJİK DENEY TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı İLERİ FARMAKOLOJİK DENEY TEKNİKLERİ Kod FARM9006
Kredi 4 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 4 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ALPER OKYAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Deney hayvanları ile çalışırken uyulması gereken temel kuralların, farmakolojik araştırmalarda kullanılan çeşitli deneysel tekniklere yönelik bilgi ve deneyimin kazandırılması, deney hayvanlarında çeşitli hastalık modellerinin oluşturulması ve etkin maddelerin etkisini / etki mekanizmasını değerlendirilmesi, fonksiyonel farmakolojik verileri destekleyen ileri moleküler biyolojik teknikler ve Preklinik farmakolojik çalışmaların planlanmasını ve yürütülmesi konusunda yeterli bilgiye sahip bireylerin yetiştirilmesi.

İçerik

Deney hayvanlarında oluşturulan hastalık modellerinde , izole preparatlarda , intakt havyalarda ve in vitro koşullarda ilaç etkilerinin incelenmesi ve moleküler teknikler ile ilaç etkilerinin değerlendirilmesi

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, interaktif eğitim, ödev, sözlü sunum.

Kaynaklar

Drug Bioscreening, Drug Evaluation Techniques in Pharmacology, Thompson EB, Wiley-VCH Verlag GmbH, 1990. Experimental Surgical Models in the Laboratory Rat, Rigalli A & Di Loreto V, 1. Baskı, CRC Press, 2009. Ders içeriği ile ilgili olarak yayınlanmış özgün makaleler (www.pubmed.com)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024