DİŞ HEKİMLİĞİ RADYOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı DİŞ HEKİMLİĞİ RADYOLOJİSİ Kod DIHE4001-B
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. İLKNUR ÖZCAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste öğrencinin çenelerde görülen enflamatuar hastalıkların, benign ve malign lezyonların, kistik ve tümöral lezyonların, gelişimsel ve sistemik hastalıkların klinik ve radyolojik bulgularını öğrenmesi, yardımcı muayene yöntemlerini ve tercih edilecek görüntüleme yöntemini bilmesi, ayırıcı tanılarını yapabilmesi, multidisipliner çalışmaya açık olması, gelişimsel ve sistemik hastalıkların dental tedavilere etkisini öğrenmesi, hangi durumlarda konsültasyon yapması gerektiğini bilmesi, gereken durumlarda hangi önlemleri alacağını bilmesi, radyoterapi sonrasında görülebilen komplikasyonları bilmesi, osteoradyonekrozun oluşum aşamalarını, klinik ve radyolojik bulgularını bilmesi, ilgili uzmana yönlendirmesi, ayırıcı tanısını yapabilmesi, bifosfonatların kullanım şeklini, kemik üzerine etkilerini bilmesi, hangi durumlarda osteonekroza yol açacağını bilmesi, gerekli önlemleri alması, ilaç kullanımının düzenlenmesi için uzmana yönlendirmesi, TME muayene tekniklerini bilmesi, radyolojik bulgularını bilmesi, görüntüleri yorumlayabilmesi, tedavi planı oluşturması ve klinikte karşılaşabileceği vakalarda tanı koyması ve tedavi planı oluşturması amaçlanmıştır.

İçerik

Çenelerde görülen benign ve malign lezyonlar, fibroosseöz lezyonlar, kistik ve tümöral lezyonlar ve çeneleri etkileyen hastalıkların tanı ve tedavi yöntemleri, ayırıcı tanılar, osteoradyonekroz, BRONJ, MRONJ tanı ve tedavi yöntemleri, TME’nin klinik ve radyolojik muayenesi hakkında bilgi aktarımıdır.

Öğretim Yöntemleri

Sözel Sunum

Kaynaklar

1.Dişhekimliği Radyolojisi- Prof. Dr. Abubekir Harorlı, Doç. Dr. H. Murat Akgül, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Dağıstan 2.Oral Radiology Principles and Interpretation- Stuart C. White, Micheal J. Pharoah 3. Diagnostic Imaging: Oral and Maxillofacial- Lisa J. Koenig 4.Textbook of Oral Pathology- Anil G. Ghom

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024