SERAMİK MALZEMELER

İzlence Formu

Ders Adı SERAMİK MALZEMELER Kod MEMM3016
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SUAT YILMAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Geleneksel ve ileri teknoloji seramik malzemelerin hammadde özelliklerinin, malzeme üretim yöntemleri ile malzeme kullanım alanlarının tanıtılması amaçlanmaktadır.

İçerik

Seramik malzemelerin tanımı ve sınıflandırılması. Seramik bağ yapıları. Seramik kristal yapıları ve bunların özelliklere etkileri. Seramik hammaddeleri ve özellikleri. Silikatlar. Killerin sınıflandırılması ve kristal yapıları. Seramik malzemelerin şekillendirilme ve sinterleme yöntemleri. İleri seramik malzemelerin sınıflandırılması. Elektrik, manyetik, optik ve ısıl özelliklere sahip seramik malzemelerin özellikleri ve uygulama alanları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Tartışma, Soru-cevap.

Kaynaklar

Introduction to Ceramics. W.D. Kingery, ?nd. Edition. John Willey&Sons.Inc. 1986 Seramik Bilimi ve Mühendisliği, M. Bengisu, Nobel Yay. (2006) Malzeme Bilimi, K. Onaran, Bilim Teknik Yay., İstanbul (1999) Malzeme Bilimi ve Mühendislik Malzemeleri-Cilt I, D. Askeland, (çev. M. Erdoğan), Nobel Yayın, Ankara (1998) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, W. Smith, (çev. N. Kınıkoğlu), Literatur Yay., İstanbul (2001)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024