KİMYA MÜHENDİSLİĞİ TERMODİNAMİĞİ II

İzlence Formu

Ders Adı KİMYA MÜHENDİSLİĞİ TERMODİNAMİĞİ II Kod KIMU3042
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 1 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Termodinamiğin temel prensiplerini kullanarak, başta akış sistemleri olmak üzere, kimyasal proseslerin termodinamik olarak incelenebilmesi için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak.

İçerik

Kararlı hal akış proseslerinde kütle balansı, akış işi ve akmakta olan bir akışkanın enerjisi, kararlı hal akış proseslerinin enerji analizi, nozüller ve difüzörler, türbinler ve kompresörler, karışma odaları, ısı değiştiriciler, boru ve kanallardaki akışlar, kararsız hal akış proseslerinde enerji analizi, basınç kuvvetleri ile yapılan iş, ekserji, tersinir iş ve tersinmezlik, ikinci yasa verimi, bir sistemin ekserji değişimi, ısı, iş ve kütle ile ekserji transferi, kapalı ve açık sistemlerde ekserji balansı, proseslerin termodinamik analizi.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap

Kaynaklar

- Introduction to Chemical Engineering Thermodynamics, J.M. Smith, H.C. Van Ness, Mc-Graw-Hill Book Company, 1988. - Mühendislik Yaklaşımıyla Termodinamik, Yunus A. Çengel ve Michael A. Boles, Literatür Yayıncılık, 1996. -Chemical and Process Thermodynamics, Kyle, B.G. Second Edition, Prentice-Hall, Inc., New Jersey, 1992.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024