TÜRK HALK EDEBİYATI I

İzlence Formu

Ders Adı TÜRK HALK EDEBİYATI I Kod TUOG2037
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Halk edebiyatı kavramı hakkında bilgilendirmek; İslamiyet öncesi ve sonrası eski Türk destanları, masalları, efsaneleri, halk hikayeleri ve şiirleri hakkında bilgilendirmek; Halk edebiyatının kollarını tanıtmak; Metinler üzerinde çözümleme çalışmaları yaptırmak ve bu metinlerin ilköğretim için uygun olanlarını seçme çalışmaları yaptırmak.

İçerik

Halk Edebiyatı kavramının saptanmasına yönelik çalışmalar. İslamiyet öncesi ve sonrası eski Türk destanları, masalları, efsaneleri, halk hikayeleri ve şiirleri. Halk edebiyatının kollarını tanıma. Metinler üzerinde çözümleme çalışmaları. Bu metinlerin ilköğretim için uygun olanlarını seçme çalışmaları.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Soru-Cevap

Kaynaklar

Nihad Sami Banarlı, Resimli Türk Edebiyatı Tarihi 1-2, İst. 1983, MEB. Yay.; ޞükrü Elçin, Halk Edebiyatı Araştırmaları 1-2, Ankara 1997, Akçağ Yay.; Özkul Çobanoğlu, Türk Halk Kültüründe Memoratlar ve Halk İnançları, Ank. 2003, Akçağ Yay.; Bekir Sami Özsoy, Başlangıcından Günümüze Örnekleriyle Türk ޞiiri, Ank. 2005, Akçağ Yay.; Cem Dilçin, Örneklerle Türk ޞiir Bilgisi, Ank. 1992, TDK. Yay.; Hüseyin Özbay-Mustafa Tatcı, Yunus Emre (Makalelerden Seçmeler), İst. 1994, MEB. Yay.; Hüseyin Seçmen, Karacaoğlan, İst. 1983, Deniz Kitap.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024