FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ Kod MOBG4036
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MURAT PEKMEZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Moleküler biyolojinin uygulama alanlarından biri olan fermentasyon teknolojisinin her ögesi ve her aşaması hakkında bilgi sahibi yapmak.

İçerik

Geçmişten geleceğe mikrobiyal üretimin temelleri: fermentasyonun farklı yolları, endüstriyel uygulamalar, fermentörlerin teknik özellikleri, fermentasyon şartları ve sürecin izlenmesi, ekonomik boyut

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğretim, tartışma, aktif öğrenme, gözlemsel eğitim

Kaynaklar

-Ders notları -Güncel yayınlar -Fermentation microbiology and biotechnology, Mansi El-Mansi, Charles F. A. Bryce CRC Press, 2007

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024