MİKRO İKTİSAT

İzlence Formu

Ders Adı MİKRO İKTİSAT Kod İKU201Z
Kredi 6 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 6
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEFER ŞENER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, genel anlamıyla mikro ekonomik birimlerin (üretici ve tüketiciler), piyasa içerisindeki davranışlarını ve etkileşimlerini analiz etmektir. Diğer bir ifadeyle Üreticilerin maliyet minimizasyonu ya da kar maksimizasyonlarını, tüketicilerin ise fayda maksimizasyonlarının piyasa koşulları altında nasıl bir seyir izlediğini ve dengeye geldiğinin anlaşılabilmesidir.

İçerik

Piyasa içerisindeki firmaların ve tüketicilerin nasıl karar aldıklarını ve birbirleriyle olan etkileşimlerini inceleyen ekonominin bir dalıdır. Ekonomik birimlerin karar alma süreçlerinde nasıl rasyonel olmaları gerektiği sorusunun cevabıdır. Bu tanımın ışığında mikro iktisat teorisinin varsayımları inşa edilmiştir.

Öğretim Yöntemleri

İnteraktif soru-cevap Öğrenciyi araştırmaya teşvik amaçlı ödevler Sınavlar

Kaynaklar

Özdemir, Zekai, Mikro İktisat, Der Yayın evi Ünsal Erdal M., Mikro İktisat, 8. baskı, İmaj Yayınevi,Ankara, Mart 2010 Bulmuş İsmail, Mikroiktisat, Gazi Yayınevi,2008 Dinler Zeynel, Mikro Ekonomi, Ekin Kitabevi, 2010 Türkay Orhan, Mikro İktisat Teorisi,Adım yayımcılık,Ankara, 2000 Varian, Hal R., Intermediate Microeconomics:A Modern Approach,7th Edition,2006 Pindyck S. Robert, Rubinfeld L. Daniel, Microeconomics,Prentice Hall Case E. Karl, Fair C. Ray, Microeconomics, Prentice Hall ,2002

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024