COĞRAFYA'DA PROJE YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı COĞRAFYA'DA PROJE YÖNETİMİ Kod CGRY7102
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET BAYARTAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Gerek bilimsel araştırmalarda gerekse iş yönetiminde performans arttırıcı bir güç olarak düşünülen proje yönetimi; krizi yönetme ve karmaşık iş çözümlemelerinde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle projelendirilmesi düşünülen coğrafi çalışmaların, gerek bireysel gerekse takım çalışmalarında, ulusal ve uluslararası alanda proje tasarlamak ve yönetmek bu dersin amacını oluşturmaktadır.

İçerik

Gerek bilimsel araştırmalarda gerekse iş yönetiminde performans arttırıcı bir güç olarak düşünülen proje yönetimi; krizi yönetme ve karmaşık iş çözümlemelerinde önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle projelendirilmesi düşünülen coğrafi çalışmaların, gerek bireysel gerekse takım çalışmalarında, ulusal ve uluslararası alanda proje tasarlamak ve yönetmek

Öğretim Yöntemleri

Sunum, tartışma, soru-cevap, küçük çaplı projeler hazırlamak

Kaynaklar

Arû, K, A., 1998., Türk Kenti, Yapı-Endüstri Merkezi Yay., İstanbul. Faroqhi, S., 2000, Osmanlı?da Kentler Ve Kentliler, Tarih Vakfı Yurt Yay., İstanbul. Göney, S., 1975, Büyük Menderes Bölgesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yay., İstanbul. Göney, S., 2017, Şehir Coğrafyası I, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yay., İstanbul. Göney, S., 2017, Şehir Coğrafyası II, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yay., İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024