KÜÇÜK GRUPLAR SOSYOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı KÜÇÜK GRUPLAR SOSYOLOJİSİ Kod SSAO1009
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AYŞEN ŞATIROĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Birinci sınıf öğrencilerinin ikinci dönemde aldığı bir derstir. Bundan dolayı, başlangıç olarak kısa bir sosyoloji bilgisi verilir. Bundan sonra, öğrenciler sosyolojinin tarihsel ilerlemesi içinde grup çalışmalarının oluşumu ve gelişimi üzerine kendi düşüncelerine sahip olurlar. Ders sanayide çalışan gruplar ve çalışan gruplar üzerine yapılan araştırmalar hakkında bilgi verir.

İçerik

Küçük Gruplar Sosyolojisi dersi iç içe ve birbiriyle ilişkilendirilen iki yaklaşımla öğrencilere temel sosyoloji bilgileri vermektedir. Birinci planda, öğrencilerin toplumsalın mikro boyutuna dair bilgi edinmeleri amaçlanmaktadir. Birey ve toplum arasındaki ilişkiler; kültür ve sosyalleşme ve toplumsal grupların tanımlanması, toplumsal gruplar hakkındaki literatürün incelenmesi. İkinci planda ise sosyolojinin grup çalışmalarını neden araştırma konusu yaptığı ve bunun toplumsal koşullarla nasıl bir ilişkisinin olduğunun cevabı araştırılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

e-Ders Kitabı, e-Ders Sunumu, Ders Videosu

Kaynaklar

Barlas Tolan, Toplum Bilimlerine Giriş Barls Tolan, Anomi ve Yabancılaşma E. Durkheim, İntihar Aron, Sosyolojik Düşüncenin Evreleri Doğan Ergun, Yüz Soruda Sosyoloji Kamil Kaya, Küçük Gruplar Sosyolojisi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024