PUBLIC HEALTH

İzlence Formu

Ders Adı PUBLIC HEALTH Kod IECZ2025
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. MEHMET SARPER ERDOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bir toplumun sağlıklı olabilmesi önce bireyin sağlıklı olması ile mümkün olur. Bireyin sağlığı kişisel özelliklerine ve bulunduğu çevre koşullarına bağlıdır. Bunu toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen sosyal, kültürel ve ekonomik koşullar ortaya koymaktadır. Bundan dolayı halk sağlığı dersi bireyin sağlıklı olabilmesi ve sağlığını devam ettirebilmesi için kendisini tehdit eden zararlardan korunmayı ilke edinen bireylerin oluşturduğu bir toplumu yaratmayı ve eczacılık mesleğine sahip olacak kişilerin bireyin ve toplumun sağlığı için kendi üzerine düşen görevi yapabilecek şekilde eğitilmelerini amaçlamaktadır

İçerik

Halk sağlığı dersi kapsamında sağlığın tanımı ve bozulmasını etkileyen faktörler, ulusal ve uluslar arası sağlık örgütleri, halk sağlığı çalışmaları, epidemiyoloji, çevre sağlığı, kişisel hijyen, beslenme ve hastalıklardan korunma konularında bilgiler verilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Dersin anlatılması, Soru yanıt şeklinde tartışılması, Ödev verilmesi

Kaynaklar

1. Ders Notu 2. Wallace RB. Maxey-Rosenau-Last Public Health and Preventive Medicine. USA, The McGraw-Hill Companies, 2008 3. Detels R, McEwen J, Beaglehole R and Tanaka H. Oxford Text book of Public Health. .New York, Oxford University Press, 2002.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024