PRACTICE IN GIS

İzlence Formu

Ders Adı PRACTICE IN GIS Kod CGRF-İNG1075
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 5
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. CİHAN BAYRAKDAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

3., 4. ve 5. yarıyıllarda alınan Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili derslerin spesifik bir CBS yazılımı kullanarak (ArcGIS) uygulamasını yapmak, öğrencilere CBS'nin değişik alanlardaki (afet yönetimi, belediye, eğitim, internet, sağlık, emniyet, pazarlama, sigortacılık vs.) bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.

İçerik

Coğrafi Bilgi Sistemleri genel özellikler, ArcGIS teknolojisine giriş, veri görüntüleme ve inceleme, semboloji ve etiketleme, rektifikasyon, veri oluşturma ve işleme, analiz işlemleri (tampon bölgeleme, yüzey analizi, mekansal analiz), haritalama ve çıktı.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, uygulama adımlarının anlatımı, bilgisayarda uygulama yaptırma, küçük grup çalışmaları.

Kaynaklar

De BY, R.A., 2004, Principles of Geographic Information Systems, ITC Educational Textbook Series, International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation (ITC), Enschede, The Netherlands. ESRI, 2004, ArcGIS 9: Using ArcGIS Desktop, USA. ESRI, 2004, ArcGIS 9: Using ArcGIS 3D Analyst, USA. ESRI, 2004, ArcGIS 9: Using ArcGIS Spatial Analyst, USA. TUROĞLU, H., 2008, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Temel Esasları (Genişletilmiş 2. Baskı), Çantay, İstanbul. YOMRALIOĞLU, T., 2000, Coğrafi Bilgi Sistemleri: Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Seçil Ofset, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024