AVRUPA ÜLKELERİ

İzlence Formu

Ders Adı AVRUPA ÜLKELERİ Kod CGRF2050
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. HÜSNİYE DOLDUR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Avrupa içinde çok tartışılan bölgeler ele alındıktan sonra en çok kabul gören sınıflandırmaya göre Avrupa'nın bölgeleri ayrıntılı bir şekilde slaytlar eşliğinde ele alınmaktadır.

İçerik

.-Avrupa: Başlıca Özellikler -Avrupa'nın Kültürel Bölgeleri ve AB İçindeki Bölgeselleşme Eğilimleri -Avrupa'nın Coğrafi Bölgeleri -Batı Avrupa -Britanya Adaları -Güney Avrupa -Kuzey Avrupa -Doğu Avrupa

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğretim, düz anlatım, soru-cevap..

Kaynaklar

Tümertekin, E. ve N.Özgüç, (2009). Beşeri Coğrafya –İnsan.Kültür.Mekan, İstanbul: Çantay Kitabevi. Tümertekin, E. ve N.Özgüç, (2009). Ekonomik Coğrafya -Küreselleşme ve Kalkınma, İstanbul: Çantay Kitabevi. de Blij, H. (1977). Human Geography: Culture, Society and Space, New York. de Blij, H. (1996). Human Geography: Culture, Society and Space, New York. de Blij, H. ve A.B.Murphy, (1999). Human Geography: Culture, Society and Space, New York. de Blij, H. ve P.O.Muller (1997). Geography: Gegions and Concepts, New York. Bradshaw, M. (2000). World Gegional Geography – The New Golbal Order, New York. Salter,C.L., J.J.Hobbs, J.H.Wheeler ve J.T.Kostbade, (1998). Essentials of World Regional Geography, Washington DC. English, P.W. (1984). World Regional Geography –A Question of Place, New York. Fellmann, J.D., A.Getis ve J.Getis, (1999). Human Geography –Landscapes of Human Activities, New York. Dersin hocası tarafından sağlanan ek notlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024