SES TEKNOLOJİLERİ I

İzlence Formu

Ders Adı SES TEKNOLOJİLERİ I Kod ODKM4089
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. OZAN UĞRAŞ YARMAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ses fiziği ve akustik temelleri üzerine, sonuçların hemen duyulduğu uygulamalarla, ses teknolojilerinin günümüzde geldiği aşamayı tanıtır.

İçerik

Analog, Dijital Audio ve MIDI ses ile kayıt teknolojileri hakkında ayrıntılı bilgi sunar; talebenin mikrofonlama, kayıt ve miks aşamalarını öğrenmesini sağlar.

Öğretim Yöntemleri

Stüdyo aksamına dayalı Mac OS ve Windows tabanlı bilgisayarlar üzerinden, kulağa gelen duyumları iyi algılayıp değerlendirmek; teknolojik manipülasyon olanaklarını deneyerek ve sınayarak sonuçlarını tartmak; analog, dijital ve MIDI ile ilgili teknik nüansları hafızaya almak ve bunların arkaplanındaki ortam ilişkisi ve veri akışını çok iyi tanımak gibi yöntemler takip edilecektir.

Kaynaklar

Konu Başlıklarında belirtilen stüdyo aksamı, donanım ve yazılımlar. Ayrıca, konuya dair multimedya gösterimleri. Ozan Yarman, 2010, "Ses Dünyamızda Yeni Ufuklar", Artes Yayınları, İstanbul. Ozan Yarman, 2008, "79-tone Tuning & Theory for Maqam Music", Doktora Tezi, İTÜ TMDK. Buraya yazmakla bitmeyecek kadar çok müzik teorisine dair eserden referans alınabilmesi sözkonusu olup, genel bir liste için bkz.: http://nemo-online.org/bibliography/modality-bibliography/maqam/turquie-turkey http://www.huygens-fokker.org/docs/bibliography.html

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024