BEHAVIOURAL ECONOMICS

İzlence Formu

Ders Adı BEHAVIOURAL ECONOMICS Kod IIKT7012
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. GELENGÜL KOÇASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Geleneksel teorik yapıyı ve yeni yaklaşımları karşılaştırmak, dünya iktisat literatüründe bu alandaki yenilikleri ve gelişmeleri öğrenmek, takip edebilmek, disiplinlerarası karşılaştırma ve analiz yapabilmek.

İçerik

Neoklasik iktisat teorisinin varsayımlarının ihlal edildiği durumlar üzerinden doğan ve bu durumları sorgulayarak gelişmekte olan davranışsal iktisat ve bu çerçevede yeni yaklaşımlar, iktisadın diğer bilim dalları ile ilişkileri dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, konuların analiz edilerek değerlendirimesi, tartışma ve soru-cevap.

Kaynaklar

KOÇASLAN Gelengül, İrrasyonel İktisadi Davranış ve Nörobilimsel Temelleri, KOÇASLAN Gelengül, Risk Altında Karar Almada Neoklasik Ve Alternatif Yaklaşımlar:Kayıplar Alanında Risk Tavırlarına İlişkin Davranışsal Bir Araştırma, Doktora Tezi ,MAS COLELL Andreu, WHINSTON Michael D., GREEN Jerry G. , Microeconomic Theory, VON NEUMANN John, MORGENSTERN Oskar, Theory of Games and Economic Behavior, HENDERSON James M. , QUANDT Richard E. , Microeconomic Theory A Mathematical Approach, KREPS David M. , A Course in Microeconomic Theory, HOPE Stephen, Applied Microeconomics, THOMAS L. C. , Games Theory and Applications, International Academic Journals, Basic Economics Books.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024