BAŞARI, MOTİVASYON VE PERFORMANS

İzlence Formu

Ders Adı BAŞARI, MOTİVASYON VE PERFORMANS Kod OZYE7006
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SEZEN CAMCI ERDOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Özel yetenekli öğrencilerin başarıya ulaşmasında ve potansiyelerini en yüksek düzeye çıkartılmasında kişisel ve çevresel faktörlerin etkin bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Özel yetenekli öğrencilerin ihtiyaç ve niteliklerine uygun bir ortamın sağlanması ve onların sosyal ve akademik anlamda pozitif bir tutum kazanabilmeleri için genel motivasyon ve başarı yönelimleri konusunda bilgi sahibi olmak hayati önem arz etmektedir. Bu ders ile diploma programındaki öğrenciler özel yetenekli öğrencilerin bilişsel ve sosyal anlamda başarılı olabilmeleri için onların motivasyon ve başarı yönelimleri dinamiklerini bilerek bu öğrencilerinin kendilerini gerçekleştirmeleri doğrultusunda daha faydalı olabileceklerdir .

İçerik

Öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını önemli ölçüde etkileyen motivasyonel faktörlerin işleyişini, kendi içindeki mekanizmalarını, sosyal ve çevresel ortamdan nasıl etkilendiklerini, sınıf/okul ortamında öğrencinin akademik ve sosyal başarısına etkisi, bilimsel gerçekler sonucunda ortaya konmuş bilgilerle motivasyonun birey ve ortam özellikleri doğrultusunda pozitif anlamda işlenmesini konu almaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Motivasyon, başarı ve performans konusunda ilgili akademik çalışmaların paylaşımıyla öğrencilere teorik bilgiler verilir. Öğrenciler dönem içi yazacakları ödevlerle bu konuları uygulamaya dökerler.

Kaynaklar

Motivation in Education: Theory, Research, and Applications (3rd Edition) by Dale H. Schunk (Author),‎ Paul R. Pintrich (Author),‎ Judith R Meece (Author)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024