KANSER BİYOKİMYASI

İzlence Formu

Ders Adı KANSER BİYOKİMYASI Kod MOBI9000
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ENGİN KAPTAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kanser hücrelerinin hayatta kalma stratejilerini destekleyen farklılaşmış enerji metabolizmasının öğrenilmesi, buna paralel olarak glutamin, lipit ve protein metabolizmalarının öğrenilmesi, Bu metabolik fenotiplerin ortaya çıkmasını teşvik eden mekanizmaların anlaşılması, Günümüzde bu farklılaşmış metabolik fenotiplari hedef alan terapi yaklaşımlarının anlaşılması.

İçerik

Kanser hücrelerinde aşırı çoğalma ve hayatta kalma gibi anormal talepleri karşılamak için farklılaşan metabolik fenotipler (Glikoz, glutamin, lipit ve protein metabolizması). Bu fenotiplerin ortaya çıkmasını teşvik eden moleküler mekanizmalar. Kanser hücrelerinde farklılaşmış metabolik fenotipleri hedef alan terapi stratejileri.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü ve bilgisayar destekli görsel anlatım

Kaynaklar

1-Cairns, R. A., Harris, I., McCracken, S., & Mak, T. W. (2011, January). Cancer cell metabolism. In Cold Spring Harbor symposia on quantitative biology (Vol. 76, pp. 299-311). Cold Spring Harbor Laboratory Press. 2-Annibaldi, A. & Widmann, C. (2010). Glucose metabolism in cancer cells. Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care, 13(4), 466-470. 3-Santos, C. R., & Schulze, A. (2012). Lipid metabolism in cancer. Febs Journal, 279(15), 2610-2623. 4-Han, C., Lu, X., & Nagrath, D. (2017). Regulation of protein metabolism in cancer. Molecular & Cellular Oncology

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024