ÇOCUKLUK VE ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ÇOCUKLUK VE ERGENLİK DÖNEMİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ Kod DINK7015
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. ŞENGÜL İLGAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Gelişimle ilgili temel kavramları, gelişimin ilkelerini, gelişim özelliklerini,gelişim aşamalarını, gelişimin farklı alanlarını (fiziksel bilişsel duygusal...) ve etkilim öğrenmeyi etkileyen faktörleri kavrayabilme.

İçerik

Çocuk ve ergen gelişimi, fiziksel, sosyal, bilişsel, duygusal ve ahlaki gelişim,dil gelişimi,psiko-sosyal gelişim, öğrenme, öğrenmeyi etkileyen faktörler, etkili öğretim ve etkili öğretimi etkileyen faktörler; motivasyon, bireysel farklılıklar ve öğrencilerin grup içindeki davranışları. Gelişim Evreleri: 1. Bebeklik Dönemi (0-3 Yaş), 2. Okul Öncesi Dönemi (3-6 Yaş), 3. Okul Dönemi (6-12 Yaş), 4. Ergenlik Dönemi (12-18 Yaş).

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Tartışma, Araştırma, Soru Cevap, Düz Anlatım,Beyin fırtınası

Kaynaklar

1. Ergin, H. ve Yıldız, A. (2010) Gelişim Psikolojisi, Ankara, Nobel Yayın. 2. Yeşilyaprak B. (2007) Eğitim Psikolojisi. Ankara: PegemA. 3. Kaya, A. (2007) Eğitim Psikolojisi. Ankara: PegemA 4. Senemoğlu, Nuray (1997). Gelim ve Öğrenme ve Öğretim: Kuramdan Uygulamaya. Ankara: Gönül Yayıncılık 5.Yavuzer,Haluk.(2003).Çocuğu Tanımak ve Anlamak.İst:Remzi Kit. 6, Yavuzer,Haluk.(2005).Gençleri Anlamak.İst:Remzi Kit.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024