İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TARIM

İzlence Formu

Ders Adı İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TARIM Kod IKDE7031
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUZAFFER BAKIRCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin temel amacı; öğrencilere iklim değişikliği tarımsal üretim arasındaki etkileşimi kavratmak ve bu etkileşim sonucu ortaya çıkan yeni durumu analiz ederek yeni öneriler sunmasını sağlayacak temel bilgileri vermektir.

İçerik

Derste, İklim değişikliğinin tarıma etkisi üzerine odaklanılmakta, bu çerçevede İklim - Tarıma ilişkin kavramsal çerçeve, tarımsal faaliyetlerin önemi ve tarımı etkileyen faktörler, tarım politikaları, tarıma ilişkin örgütlenmeler, tarım faaliyetlerinin sera gazı emisyonuna etkileri, iklim değişikliklerinin tarımsal üretim üzerindeki etkileri, iklim değişikliği ve tarıma etkilerine ilişkin yasal ve kurumsal düzenlemeler, iklim değişikliği ve tarımsal üretimin geleceğine yönelik projeksiyonlar detaylı olarak ele alınmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Powerpoint sunu vasıtasıyla anlatım, soru-cevap, tartışma, ödev-proje

Kaynaklar

Cline W.R., (2008). Global Warming and Agriculture. Finance & Development. March 2008 Çaldağ B.,Şaylan L (2010), İklim Değişiminin Buğday Verimine Etkilerinin İncelenmesi: Kırklareli Örneği. itüdergisi/d mühendislik Cilt:9, Sayı:5, 107-112. Ekim 2010 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (2012). Türkiye Cumhuriyeti İklim Değişikliği Eylem Planı 2011-2023. Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (2016). Türkiye İklim Değişikliği 6.Bildirimi. Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’nin İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı. Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Türkiye İklim Değişikliği Stratejisi 2010-2023. Ankara Güven Ç., (2007), İklim Değişikliği & Türkiye: Etkiler, Sektörel Analizler, Sosyo-Ekonomik Boyutlar. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi. Ankara Soylu S., Sade B., (2012). İklim Değişikliğinin Tarımsal Ürünlere Etkisi Üzerine Bir Araştırma Projesi. Karapınar Ziraat Odası. Konya

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024