KAMU YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KAMU YÖNETİMİ Kod KAYO2099
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MURAT ÖZLER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, Kamu yönetimi alanında lisans öğrencilerine kamu yönetimi kavramlarına giriş ve temel ilke ve değerlerine giriş için tasarlanmıştır. Ayrıca kamu yönetiminin temel işlevi hakkında bilgilendirmeyi amaçlar.

İçerik

Kamu yönetimi teorisi, geleneksel kamu yönetimi paradigması, yeni kamu yönetimi anlayışı bağlamında temel unsurlar ve esaslar bu çerçevede küreselleşme süreci, yönetişim ve kamu örgütleri. yönetimin temel unsurları planlama, örgütleme, koordinasyon motivasyon ve denetim. Türk kamu yönetim teşkilatı merkezden yönetim ve yerinden yönetim konularına yer verilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, ödev

Kaynaklar

Zorunlu Kaynaklar 1) Eryılmaz, B. (2012). Kamu Yönetimi, Kocaeli: Umuttepe Yayınları 2)Şinik, B. (2012). Türkiyenin Yönetim Yapısı ve Kamu Personeli Ders Notları, İstanbul: Türkmen Kitapevi. 3)Nohutçu, A. (2008). Kamu Yönetiminde Çağdaş Yaklaşımlar, Ankara: Seçkin Yayınevi. Tavsiye Edilen Kaynaklar: 1) Vigoda, E. (2002) Public Administration, An Interdisciplinary Critical Analysis, Newyork: Marcel Dekker 2) Cook B. (2007) Democracy and Administration Woodrow Wilson’s Ideas and the Challenges of Public Management John Hopkins University Press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024