ÇAĞDAŞ RUS ÖYKÜ SANATI

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ RUS ÖYKÜ SANATI Kod RSDE7076
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi KORHAN KORBEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, Rus edebiyatında Çehov sonrası dönemde gerçekçi, toplumcu gerçekçi ve modern akımlara bağlı olarak gelişen öykü sanatını incelemeyi amaçlar.

İçerik

Bu derste öykünün tür olarak özellikleri, unsurları, anlatım teknikleri ve tarihsel gelişimi ele alınır. Batı ve Rus edebiyatında modern öykü sanatının ortaya çıkışı ve gelişimi ayrıntılı olarak işlenir. Çehov sonrası dönemde Rus edebiyatında öykü sanatı gerçekçi, toplumcu gerçekçi ve modern olmak üzere üç ayrı yönde gelişim gösterir. Derste, her üç akıma bağlı yazarların öykü sanatı yazarlara ait tipik öykülerin incelenmesiyle değerlendirilir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, soru-cevap.

Kaynaklar

Ali İhsan Kolcu, Öykü Sanatı, 3.bs., Erzurum, Salkımsöğüt Yayınevi, 2011. Necip Tosun, Modern Öykü Kuramı, Ankara, Hece Yayınları, 2011. L. A. Smirnova, Russkaya literatura kontsa XIX - naçala XX veka, M., Prosveşçenie, 1993. V. A. Meskin, İstoriya russkoy literaturı "Serebryanogo veka", M., Yurayt, 2014. S. A. Tuzkov, Russkaya povest naçala XX veka, M., Flinta, 2011. S.A. Tuzkov- İ.V. Tuzkova, Neorealizm. Janrovo-stilevıe poiski v russkoy literature kontsa 19 - naçala 20 veka, M., Flinta, 2012.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024