ÇAĞDAŞ BATI TİYATROSU VE SANATINDA BEDEN KURGULARI I

İzlence Formu

Ders Adı ÇAĞDAŞ BATI TİYATROSU VE SANATINDA BEDEN KURGULARI I Kod KDCKD519
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARZU MEHLİKA KUNT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, beden ile ve bedenler arası bir okuma geliştirebilmeye; tiyatro ve sanat gibi farklı disiplinlerin gözünden beden kurgularında oluşan farklı imge katmanlarının incelenmesine yöneliktir.

İçerik

Postmodern üretim koşullarının baskın olduğu toplumlarında gösteri ve dolayısıyla gösteri toplumu kavramı ve beden imgesinin ilişkileri. Çağdaş Batı tiyatrosu ve sanatındaki beden kurgularının yeri ve işlevi. Çağdaş kimliğin yapılanma süreci/ Postmodern şiddet/ Toplumsal değerlere eşdeğer bir süremde gelişen ve değişen beden imgesinin çağdaş batı tiyatrosu ve sanatında uygulamalı örneklerle incelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Düz Anlatım, Sunum, Soru-Cevap

Kaynaklar

Foucault Michel, Cinselliğin Tarihi, (Çev.H.Tufan) Afa yayınları,İst.1986 Kristeva Julia, Korkunun Güçleri-İğrençlik Üzerine Deneme, (Çev.N.Tutal) Ayrıntı Yay.İst.2004 Baudrillard, Jean, Tüketim Toplumu, (Çev.F.Keskin), Ayrıntı Yay.İst. 2004 Sennet Richard, Ten ve taş-Batı Uygarlığında Beden ve Şehir, (Çev.T.Birkan) Metis, 2001. Esslin Martin, Absürd Tiyatro, (Çev.G.Siper,) Dost Yay. Ankara, 1999. Ponty, Maurice Merleau, Göz ve Tin , Metis, İst.2003 Akay, Ali, Sanatın Durumları, Bağlam yay. İst, 2005. Lyotard, Jean François, Postmodern Durum, Vadi yay. İst.2000.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024