TÜRK MÜZİĞİ NAZARİYATI I

İzlence Formu

Ders Adı TÜRK MÜZİĞİ NAZARİYATI I Kod TEOR4091
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARMAĞAN COŞKUN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türk Müziği ses sisteminin öğretilmesi, Türk müziği makam dizilerini oluşturan özel ses dizilerinin öğretilmesi ve okutulması amaç edinir

İçerik

Türk Müziği ses sisteminin öğretilmesi, Türk müziği makam dizilerini oluşturan özel ses dizilerinin öğretilmesi ve okutulmasıdır. Makam Müziğinin Temel Makamlarının teorik ve icra özelliklerini ayrıntılı olarak anlatır. Geleneksel Türk Müziği teorisi ve bu müziğin en önemli unsurlarından biri olan makam kavramına yönelik kaynak araştırmasının yanı sıra yazılı ve sözlü fikir paylaşımı yollarıyla teorik altyapının, söz konusu kuramı anlamaya yardımcı olan eser dinletileri ve icraları yoluyla da pratik altyapının geliştirilmesine ilişkin çalışmaları içerir.

Öğretim Yöntemleri

Teorik- Uygulama- Meşk- Usta-Çırak öğretim yöntemi

Kaynaklar

Makam, Türk Sanat Musikisinde Makam Uygulaması, Karl L. Signell, Çev. İlhami Gökçen, İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, 2006. Türk Mûsikîsinin Nazariye ve Esasları, M.Ekrem Karadeniz, Ankara: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1983. * Muallim İsmail Hakkı Bey ve Musiki Tekâmül Dersleri, Nermin Kaygusuz, İstanbul: İTÜ Vakfı Yayınları, 2006.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024