TÜRK KÜLTÜRÜ VE MEDENİYETİ TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı TÜRK KÜLTÜRÜ VE MEDENİYETİ TARİHİ Kod SBIG7003
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi DERYA ÇIĞIR DİKYOL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencinin Türk kültürü ve medeniyeti hakkında bilgi edinmesini ve bu bilgileri bilimsel olarak yorumlayabilmesini sağlamak. Geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmasını öğretmek. Türk kültürünün sürekliliğinin farkındalığını oluşturmak.

İçerik

Türk Kültürünün Temelleri. Türk mitolojisi ve Türk kültürüne yansıması. İlk Türklerden günümüze ulaşan kültürel miras. Türk kültüründe sanat ve edebiyat. Tarihte Türk devletleri ve dünya siyasetinde yerleri ve önemleri. Türk Sosyal Yapısı.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, sorgulama, araştırma, inceleme, karşılaştırma, ilişkilendirme, değerlendirme, fikir üretme, tarihi mekânları, kaynakları gerektiğinde yerlerinde gözlemleme yöntemleri uygulanır.

Kaynaklar

Çandaroğlu, G. (2013). İslam Öncesi Türk Tarihi ve Kültürü.Türk dünyası Araştırmaları Vakfı. Çoruhlu, Y. (2007). Erken Devir Türk Sanatı. Kabalcı. Çoruhlu, Y. (2013). Türk Mitolojisinin Ana Hatları. Kabalcı. Günal, Z. (2006). İslam Öncesi Türk Tarihi ve Kültürü. Nobel. Gökalp, Z. (1975). Türkçülüğün Esasları.Türk kültür Yayını. Ortaylı, İ. (2015). Türklerin Tarihi. Timaş. Ortaylı, İ. (2011). Tarihimiz ve Biz. Timaş. Turan, O. (2004). Oniki Hayvanlı Türk Takvimi. Ötüken.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024