GÖRSEL HABERCİLİK

İzlence Formu

Ders Adı GÖRSEL HABERCİLİK Kod RAST3442
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. BERCESTE GÜLÇİN ÖZDEMİR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Görsel Habercilik dersi, televizyon ve haber metinlerinin teorik açıdan yazımını öğretmektedir. Bu amaç içerisinde öğrencinin 21. yüzyıl yeni iletişim teknolojilerinin sunduğu olanaklar çerçevesinde yeni medyaya ait medya araçlarında da haber metinlerini nasıl oluşturacağı ve teorik açıdan kullanması gereken anlatım diline nasıl sahip olacağını öğrenmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Görsel Habercilik dersi, televizyon ve haber metinlerinin teorik açıdan doğru yazımını öğretmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Belli kaynak kitaplardan verilen teorik bilgiler aracılığıyla öğrencinin teorik ve bilimsel bilgileri edinmesi amaçlanmaktadır. Aktüel televizyon ve haber örnekleri ile teorik bilgiler pekiştirilerek haber yazımı örneklendirilmektedir. Bu minvalde, medya alanında çalışan tecrübeli uzmanlar derse konuk edilerek sektörel tecrübelerin de paylaşılması planlanmaktadır.

Kaynaklar

Arnheim, Rudolf. Görsel Düşünme, Metis Yay., 2015. Girgin, Atilla. Haber Yazmak, Derin Yay., 2002, Kars, Neşe. Radyo Televizyon Haberciliği , Derin Yay., 2010. Parsa, Seyide. Televizyon Haberciliği ve Kuramları, Ege Üniversitesi İletişim Fak.Yay., 1993. Tokgöz, Oya. Temel Gazetecilik, İmge Yayınları, 2017. İzmir Çaplı, Bülent, Medya ve Etik Matelski, Maryln, Televizyon Haberciliğinde Etik. Çeşitli ders notları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024