BİLGİ FELSEFESİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLGİ FELSEFESİ Kod FLSF2358
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi EGEMEN SEYFETTİN KUŞCU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bigi felsefesinde hem felsefe tarihindeki temel yaklaşımları hem de çağdaş tartışmaları öğrenciye aktarmak ve bunların tartışılmasını sağlamak.

İçerik

Bilgi Felsefesi/Epistemoloji, bilginin kaynağı, ölçütleri ve sınırları üzerine incelemelerde bulunan felsefe disiplinidir. Bu ders öğrencide bilgi felsefesinin konusunu, tartışmalarını ve genel çerçevesi üzerinde bir hakimiyet kazandırdıktan sonra bunları filozoflar ya da akımlar özelinde inceleterek uygulamaları üzerinde bilgi sahibi olmalarını sağlar.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Ödev, Sınav.

Kaynaklar

1- Baç M. Epistemoloji. Editör: D. Taşdelen, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2229, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1228, Eskişehir, 2011. 2- Denkel, Arda, Bilginin Temelleri, İstanbul: Metis Yayınları, 1984. 3- Cevizci, Ahmet, Bilgi Felsefesi, İstanbul: Say Yayınları, 2010. 4- Çelik, Sara,Bilgi Felsefesi: İlkçağ’dan Yeniçağ’a, İstanbul: Doruk Yayınları, 2010. 5- Çüçen, A. Kadir, Bilgi Felsefesi, Bursa: Asa Kitabevi, 2001. 6- Başdemir, Hasan Yücel (ed.), Epistemoloji: Temel Metinler, Ankara: Hititkitap Yayınevi, 2011.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024