İLKÖĞRETİMDE KİMYA KONULARI

İzlence Formu

Ders Adı İLKÖĞRETİMDE KİMYA KONULARI Kod FBED9031
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATMA GÜLAY KIRBAŞLAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İlköğretim 4.-8. Sınflarda okutulan Fen ve Teknoloji derslerinin müfredatlarında kimya konularına yönelik kimya kavramlarının bilimsel doğruluğu,yeterliği, düzeyi ve kavram yanılgıları yönünden incelenmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

İlköğretim 4.-8. Sınflarda okutulan Fen ve Teknoloji derslerinin müfredatlarında kimya konularının belirlenmesi. Müfredatlardaki kimya konularının dağılımının incelenmesi. Kimya konuları içinde kavramların, kavramlararası ilişkilerin ve verilen örneklerin incelenmesi: Madde, atom, element, bileşik, molekül, karışımlar, çözeltiler, fiziksel ve kimyasal değişimler, kimyasal bağlar, periyodik çizelge, kimyasal tepkimeler, asitler ve bazlar, gazlar, elektrokimya, anorganik ve organik bileşikler, günlük hayattan örnekler. Fen Bilgisi lisans eğitiminde kimya derslerinde öğrenilen kimya konuları ve kavramlarının, Fen ve Teknoloji kitaplarındaki konu ve kavramlarla ilişkilendirilmesi. Kimya kavramlarının kavram yanılgıları yönünden incelenmesi. Yapılan incelemelerin sonuçlarının raporlaştırılması.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, araştırma, inceleme, tartışma, bilgisayar destekli eğitim.

Kaynaklar

-Çepni,S.(2010). Kuramdan Uygulamaya Fen ve Teknoloji Öğretimi, Pegem Akademi Yay., Ankara. -Anderson, L.W., Krathleen, D.R. (2010). (Çeciri Editörü: Özçelik, D.A.), Öğrenme Öğretim ve Değerlendirme ile ilgili bir Sınıflama, Pegem Akademi Yay., Ankara. -Petrucci, R.H., Harwood, W.S., Herring, F.G. (2002), (Çeviri Editörleri: T.Uyar ve S.Aksoy), Genel Kimya İlkeler ve Modern Uygulamalar II, Palme Yayıncılık, Ankara. -Chang, R. (2002), (Çeviri Editörleri: A.B. Soydan ve A.Z. Aroğuz), Fen ve Mühendislik Bölümleri İçin Kimya, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş.,İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024