FEN EĞİTİMİNDE İLERİ KİMYA I

İzlence Formu

Ders Adı FEN EĞİTİMİNDE İLERİ KİMYA I Kod FBED9027
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. FATMA GÜLAY KIRBAŞLAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Lisans ve yüksek lisans kimya konularının genel, anorganik ve analitik kimya konuları kapsamında incelenmesi. İncelenen konuların İlköğretim altı, yedi ve sekizinci sınıf Fen ve Teknoloji müfredatı kapsamındaki kimya konuları ile ilişkilendirilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Analitik işlemler, Kalitatif ve Kantitatif Analiz, Gravimetri, Volumetri, Manganometri, Elektroanalitik işlemler ve Kantitatif Analizler. Lisans ve yüksek lisans kimya konularının genel, anorganik ve analitik kimya konuları kapsamında incelenmesi. İncelenen konuların İlköğretim altı, yedi ve sekizinci sınıf Fen ve Teknoloji müfredatı kapsamındaki kimya konuları ile ilişkilendirilmesi. Bir konu seçilip yapılandırıcı öğrenme modeline uygun bir şekilde bireysel olarak sunumu.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, araştırma, inceleme, tartışma, bilgisayar destekli öğretim.

Kaynaklar

-Apak, R. Analitik Kimya, İstanbul Üniversitesi yayınları, İstanbul. -Miessler, G.L., Tarr, D.A. (2002). İnorganik Kimya, (Çeviri Editörleri: N. Karacan, & P. Gürkan), Palme Yayıncılık, Ankara. -Petrucci, R.H., Harwood, W.S., Herring, F.G. (2002), (Çeviri Editörleri: T.Uyar ve S.Aksoy), Genel Kimya İlkeler ve Modern Uygulamalar II, Palme Yayıncılık, Ankara. -Chang, R. (2002), (Çeviri Editörleri: A.B. Soydan ve A.Z. Aroğuz), Fen ve Mühendislik Bölümleri İçin Kimya, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş.,İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024