ORMAN ÜRÜNLERİNDEN FAYDALANMA

İzlence Formu

Ders Adı ORMAN ÜRÜNLERİNDEN FAYDALANMA Kod ORMU3069
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye, Avrupa ve Dünya'da orman kaynaklarının değerlendirilmesi kapsamında odun hammaddesinin temel özellikleri, yuvarlak odun kalitesi ve standardizasyon esasları, odun kusurları, ağaç türleri ve kullanım yerleri, odun işleyen endüstriler ve üretim süreçlerinin kavranması, odun kusurlarının ölçülmesi ve yuvarlak odunda kalite sınıflandırma yapılabilmesi.

İçerik

Dünya’da ve Türkiye'de ormanlar ve kullanımı, Orman kaynaklarından faydalanma, Odun hammaddesi temel özellikleri ve avantajları, Odun hammaddesi kullanmada faydalar, Odun kalitesi ve standardizasyon, Odun kusurları, Odun ürünleri ve endüstriyel sektörler, Kereste ve parke endüstrisi, Odun esaslı levha endüstrisi, Mobilya endüstrisi, Palet ve ambalaj endüstrisi, Önemli ağaç türleri ve değerlendirilmesi

Öğretim Yöntemleri

Sunum Şeklinde Anlatım, Tartışma, Soru-cevap, Alanda grup çalışması

Kaynaklar

Orman Ürünlerinden Faydalanma Ders Kitabı (Bozkurt,Y. ve Göker, Y.,1981) Odun Kusurları (Erdin, N. ve Engür, O., 2001) TSE Yuvarlak Odun Standartları Damga Yönetmeliği (OGM) OGM ile kurumlar arasında endüstriyel odun alımına yönelik protokoller Orman Emvalinin İstihsaline ait Yönetmelik ve 288 sayılı Asli Orman Ürünlerinin Üretim Esaslarına ait tebliğ (OGM) Wood Handbook (USA Forest Service, 1987)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024