BİLİŞSEL PSİKOLOJİDE PROJE ÇALIŞMASI

İzlence Formu

Ders Adı BİLİŞSEL PSİKOLOJİDE PROJE ÇALIŞMASI Kod PSKL4005
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi SİMGE ŞİŞMAN BAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste, bir önceki dönem Bilişsel Psikolojide Deneysel Araştırmalar dersini alan öğrencilerin, "biliş ve duygu" alanı üzerine planladıkları deneysel çalışmalarını bu ders kapsamında proje çalışması halinde yürütmeleri amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu ders kapsamında, bir önceki dönem Bilişsel Psikolojide Deneysel Araştırmalar dersini alan öğrenciler, "biliş ve duygu" alanı üzerine planladıkları deneysel çalışmalarını gruplara ayrılarak proje çalışması halinde yürütürler.

Öğretim Yöntemleri

Öğrenci proje çalışmaları ve sunumları

Kaynaklar

Ders notları, kitap ve kitap bölümleri, ilgili makaleler ile eğitici videolar Önerilen bazı kaynaklar: Damasio, A. (2006). Descartes'ın Yanılgısı: Duygu, Akıl ve İnsan Beyni. Çev. Bahar Atlamaz, Varlık Yayınları, 3. Baskı, İstanbul. Carlson, N.R. (2013). Duygu. Fizyolojik Psikoloji: Davranışın Nörolojik Temelleri (8. Basımdan çeviri) içinde (275-300), Çev. Ed. Muzaffer Şahin, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. Churchland, P. S. (2013). Güvenen Beyin. Çev. Yelda Türedi, Alfa Yayıncılık, İstanbul. Cozolino L. (2014). İnsan İlişkilerinin Nörobilimi-Bağlanma ve Sosyal Beynin Gelişimi. Çev. Ed. Tahir Özakkaş, Psikoterapi Enstitüsü Eğitim Yayınları, İstanbul. Keysers, C. (2011). Empatik Beyin-Ayna Nöronlarının Keşfi İnsan Doğasını Anlama Yetimizi Nasıl Değiştirdi? Çev. Aybey Eper, Alfa Yayıncılık, İstanbul. McGraw-Hill Education (2016). Güdülenme ve Duygu. Aklımın Aklı: PSİKOLOJİ - PsychSmart (2. Basımdan çeviri) içinde (192-217), Çev. Ed. Mithat Durak, Emre-Şenol Durak ve Ufuk Kocatepe, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. Ledoux, J. (2006). Duygusal Beyin. Çev. Arıcan Uysal, Pegasus Yayınları, İstanbul. Panksepp, J. (2017). Afektif Nörobilim. Çev. Süheyla Ünal, Alfa Yayıncılık, İstanbul. Sinigaglia, C. (2017). Beyindeki Aynalar. Çev. Devin Keleş, Alfa Yayıncılık, İstanbul. Smith E. E. & Kosslyn S. M. (2014). Duygu ve Biliş. Bilişsel Psikoloji: Zihin ve Beyin (10. Basımdan çeviri) içinde (325-365), Çev. Ed. Muzaffer Şahin, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024