TOPLUMSAL DEĞİŞME VE HALK KÜLTÜRÜ

İzlence Formu

Ders Adı TOPLUMSAL DEĞİŞME VE HALK KÜLTÜRÜ Kod TRDE9625
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ZEHRA HAMARAT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyolojik anlamda ve halkbilimi bağlamında toplumsal değişme kavramı ve değişmenin dinamiklerinin öğrenilmesini sağlamak.

İçerik

Sosyolojik anlamda ve halkbilimi bağlamında toplumsal değişme kavramı ve değişmenin dinamikleri üzerinde durularak, halk kültürünün toplumsal değişme ile karşılıklı etkileşiminin nasıl olduğunun araştırılmasına çalışılacaktır. Kültür kuramları, kültürün kurumsallaşması, maddi ve manevi kültür unsurlarına yansımalarıyla Türk kültürü örneğinde incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü, yazılı ve görsel anlatım teknikleri.

Kaynaklar

Bilge Seyidoğlu, Mitoloji Üzerine Araştırmalar Metinler ve Tahliller, Dergah Yayınları Prof. Dr. Fuzuli Bayat, Mitolojiye Giriş, Ötüken Neşriyat Öcal Oğuz vd. Türk Halk Edebiyatı El Kitabı, Grafiker Yay., 9.bs. 2012 P. Naili Boratav, Halk Hikayeleri ve Halk Hikayeciliği, Tarih Vakfı Yurt Kitapları. Saim Sakaoğlu, Gümüşhane ve Bayburt Masalları, Akçağ, 2002. Saim Sakaoğlu- Ali Duymaz: İslamiyet Öncesi Türk Destanları,Ötüken, 2002. Umay Günay, Türkiye'de Aşık Tarzı Şiir Geleneği ve Rüya Motifi, Akçağ, 1992. Abdurrahman Güzel, Dini Tasavvufi Halk Edebiyatı, 2000.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024