COST ACCOUNTING

İzlence Formu

Ders Adı COST ACCOUNTING Kod MUHB7005
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AYÇA ZEYNEP SÜER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Maliyet muhasebesi, yöneticilerin ellerindeki finansal bilgileri işletme faaliyetlerinin planlama ve kontrol edilmesi ile ilgilidir. Maliyet muhasebesinin başlıca amacı muhasebe sistemini kullanarak kaynakların dağıtılması ve performans değerlendirmesi aşamalarında yöneticilere planlama, karar alma, kontrol süreçlerinde yardımcı olmaktır. Buna ek olarak, bu ders kariyerinde değişik yönetim kademelerinde yer alacak olan ve çalışanlarını motive etme, çalışanların ve iş birimlerinin performanslarını değerleme ihtiyacı olan kişileri hedef alarak işlenmektedir. Ayrıca genel işletme uygulamaları, faaliyetler ve yönetici danışmanlığı konularında çalışan kişilere fayda sağlayabilecektir.

İçerik

Bu ders maliyet muhasebesinin amaçlarının ve konularının öğretilmesi, bu süreçte maliyet dağıtımları, maliyetleme sistemleri, hammadde, direkt işçilik ve genel üretim maliyetleri kavramlarının aktarılması üzerinde durmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Dersin öğretim şekli öğretim üyesinin konu anlatımı ve sınıf tartışmaları şeklinde gerçekleşmektedir. Ayrıca kısa sorular ve prob0emlerde ders süresince çözülecektir.

Kaynaklar

Colin Drury, Management and Cost Accounting, 8th Edition, Cengaga Learning

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024