KÜLTÜRLER ARASI YÖNETİM

İzlence Formu

Ders Adı KÜLTÜRLER ARASI YÖNETİM Kod ISLM7027
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AYŞE ZEYNEP DÜREN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

-Kültürlerarası yönetimin temel kavramlarını ve yaklaşımlarını inceleyen, kültürel çeşitliliğin küresel işletmeleri nasıl etkilediklerini irdeleyen ve farklı kültürlerin birlikte etkili çalışma girişimlerinin yönetimini bilen lisansüstü öğrenciler yetiştirmek. -Küreselleşmenin işletmecilik alanındaki yansımalarını göz önüne alarak kültürlerarası yönetimin işlevselliğini lisansüstü seviyede öğrencilere aktarmaktır.

İçerik

Küreselleşme ve kültürlerarasılık, kültürel farklılıkların temel boyutları, kültürel farklılıklar ve şirket yapılanmaları, kültürlerarası farklılaşma ve örgütsel davranış yaklaşımları, kültürel çeşitliliğin önemi ve stratejik yönetimi, kültürel farklılıklar ve çatışma yönetimi ve çok kültürlü işletmelerde insan kaynakları yönetimi.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

- DÜREN, A.Zeynep, ''Kültürlerarası Yönetimde Koalisyon Gereği ve Sinerjik Arayışlar'', İst.Üniv.Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Sayı:36, Mart 2007, ss:85-107. - SARGUT, Selami, Kültüler Arası Farklılaşma ve Yönetim, İmge Kitabevi, Gen.2.Baskı, Ankara, 2001. - TROMPENAARS , Fons, HAMPDEN TURNER, Charles, Building Cross-Cultural Competence : How to create wealth from conflicting values, John Wiley & Sons Ltd, London, 2000. - TROMPENAARS , Fons, HAMPDEN TURNER, Charles, Riding The Waves of Culture: Understanding Cultural Diversity in Business, Nicholas Brealey Publishing Ltd , London, 1993, Second Ed. 1997. - HOFSTEDE, Geert, Culture's Consequences: International Differences in Work- Related Values, Sage Publications,1980. - STANFORD, Naomi, Organizasyon Kültürü, İstanbul: İş Bankası Kültür Yayınları, 2014. - MEYER, Erin, The Culture Map, İstanbul: Türk Hava Yolları Yayınları, 2015.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024