EKOSİSTEMLERDE ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

İzlence Formu

Ders Adı EKOSİSTEMLERDE ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI Kod TOIE9010
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUSTAFA ÖMER KARAÖZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çevre Kavramı, Tanımı ve Sınıflandırılmasının açıklanması, Ekosistem Kavramı hakkında bilgilendirme, Türkiye?nin Doğal Kaynaklarının açıklanması, Çevre Kirlenmesi Kavramı altında Hava, Su ve Toprak Kirlenmesi, Küresel Isınmanın Türkiye Üzerine Olası etkileri ile Ekolojik Sonuçları, Ozon Tabakasının incelmesinin nedenleri ve sonuçları, Nüfus artışı sorunları hakkında öğrencileri bilgilendirme ve Çevre Kirlenmesine karşı alınabilecek önlemlerin tartışılması.

İçerik

Çevre Kavramı, Tanımı ve Sınıflandırılması, Ekosistem Kavramı, Türkiye?nin Doğal Kaynakları, Çevre Sorunları ve Kirlenmesi Kavramı, Hava, Su, Toprak, gürültü Kirliliği ve radyoaktif kirlenme, Küresel Isınmanın Türkiye Üzerine Olası etkileri ile Ekolojik Sonuçları, Ozon Tabakasının incelmesinin nedenleri ve sonuçları, Nüfus artışı sorunları, Çevre sorunlarına karşı alınabilecek önlemler.

Öğretim Yöntemleri

Konuların Öğrencilere Hazırlatılması ve Sunum, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap

Kaynaklar

Prof. Dr. Necmettin ÇEPEL 1992. Doğa Çevre Ekoloji ve İnsanlığın Ekolojik Sorunları.Altın Kitaplar Yayınevi, ISBN 975-405-348-0 Prof. Dr. Necmettin ÇEPEL 2003.Ekolojik Sorunlar ve Çözümleri. TÜBİTAK yayınları. ISBN 975-403-290-4 Prof. Dr. Necmettin ÇEPEL 2006. Ekoloji, Doğal Yaşam Dünyaları ve İnsan. Palme Yayınları. ISBN 975-8982-68-0

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024