ZAMAN ETÜDÜ TEKNİKLERİ VE ORMAN NAKLİYATI

İzlence Formu

Ders Adı ZAMAN ETÜDÜ TEKNİKLERİ VE ORMAN NAKLİYATI Kod ORMH9131
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TOLGA ÖZTÜRK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Orman yollarının yapım çalışmalarında kullanılan makinalar ile ormancılık çalışmalarında yararlanılan insan, hayvan ve makine gücünün verimlerini hesap edebilmek için zaman etüdü teknik ve bilgilerini vermektir.

İçerik

Zaman etüdlerinde kullanılan araçlar, zaman etüdlerinde kullanılan yöntemler, nakliyatta zaman etüdü yöntemlerinin uygulanması esasları, nakliyatta süre yönünden iş planlaması esasları, nakliyatta verimler, orman ürünlerinin taşınması ve depolanmasında verimlilik ve zaman etüdleri.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, Tartışma, Soru-cevap, Proje çalışması.

Kaynaklar

Bayoğlu, S., 1997: Orman Transport Tesisleri ve Taşıtları. İ.Ü.Orman Fakültesi Yayın No: 434, İstanbul. Erdaş, O., 1997: Orman Yolları. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi Yayın No: 26, Trabzon. Bayoğlu, S., 1996: Orman Nakliyatının Planlanması. İ.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Yayın No: 8, İstanbul. Acar, H.H., 1998: Transport Tekniği ve Tesisleri. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orman Fakültesi Ders Notu:56, Trabzon. Öztürk, T., 2003: Ülkemiz Dağlık Mıntıka Ormanlarında Orman Ürünlerinin Değişik Tipte Orman Hava Hatlarıyla Taşınması. İ.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Tezi, İstanbul. Öztürk, T., 1997: Artvin Bölgesinde Vinçli Hava Hatlarından Yararlanma İmkanları. İ.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024