MOBİLYADA KALİTE KONTROLÜ VE STANDARDİZASYON

İzlence Formu

Ders Adı MOBİLYADA KALİTE KONTROLÜ VE STANDARDİZASYON Kod OEMU7003
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi EMİNE SEDA ERDİNLER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Mobilya kalite özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak. Satın alırken mobilyanın hangi özelliklerinin önemli olduğunu bilmek ve buna göre mobilya seçebilmek. Mobilyada kalite kontrol amaçlı yapılacak test işlemlerini bilmektir.

İçerik

Mobilyada kalite kavramı, standardizasyonun yararları, mobilya üretiminde kalite ve standardizasyon esasları, mobilyada kalite özellikleriyle ilgili standart test ve uygulamaları, mobilyada yüzey dayanımı özellikleri, mobilyada direnç özellikleri, mobilyada devrilme özellikleri, mobilyada konfor ve rahatlık özellikleri, kabin tipi ve iskelet mobilyada aranan özellikler, mutfak ve banyo mobilyalarında aranan özellikler, mobilyada çevre sağlığı bakımından göz önünde bulundurulacak hususlar, mobilya satın alırken dikkat edilecek hususlar.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu İle Öğretim, Düz Anlatım

Kaynaklar

1.KURTOĞLU, A. (2005): Mobilyada Kalite Kontrolü ve Standardizasyon Ders Notu. 2.KURTOĞLU,A. (2005): Mobilya Endüstrisi Ders Notu 3. ALBİN, R. ve diğ. (1991): Grundlagen des Möbel- und Innenausbaus. DRW-Verlag Stuttgart. 4. GÜRAY, A. VE DİĞ. (1993): Mobilya Endüstrisinde Kalite Kontrol ve Test Teknikleri, Beytepe-Ankara

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024