ÇEVRE VE İMAR HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı ÇEVRE VE İMAR HUKUKU Kod PEMI2012
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AYNUR AYDIN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çevre hukuku dersi,öncelikle hukukun temel esaslarını öğrenciye verir, çevrenin temel unsurlarını tanıtır, bu unsurların ulusal ve uluslararası hukuk kaynakları içinde düzenlenişini açıklar, ortaya çıkan çevre sorunlarını tanımlar ve bu sorunlara hukuk temelinde çözüm bulmayı amaçlar.İmar hukuku dersi, imar hukukunun diğer hukuk dalları ile ilişkisinden başlayarak imar hukukunun usul ve esaslarını meslek grubu uygulamalarına uygun bir biçimde anlatır, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini belirler. Ayrıca, dersin kapsamı içerisinde meslek hukukuna ait esaslar da verilmeye çalışılır.Çevre hukuku dersi imar hukuku dersi ile,tamamen bürokratik bir anlayışla birleştirilmiş ve birbirinden çok farklı bu iki dersin birarada okutulmaya çalışılması nedeniyle, meslek grubu için çok önemli konular birbirinden ayrık biçimde ve toplam 2 saatte verilmektedir.

İçerik

Hukuk kuralları, çevre ve imar hukukuna ilişkin mevzuat, çevre unsurları ve sorunları, planlama hukuku, çevre hukukunda sorumluluk.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğretim, düz anlatım, tartışma, sınıfta etkin tartışma

Kaynaklar

Güneş,Y., Coşkun,A. (2004).Çevre Hukuku, Kazancı Yayınları, İstanbulGözler K. (2008). Hukukun Temel Kavramları,Ekin Yayınevi, BursaCoşkun,A. (2008). İmar Hukuku Ders notlarıErkun,S. (2003). İmar Hukuku, YEM, İstanbul

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024