SOSYAL TEORİ VE GLOBALLEŞME

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL TEORİ VE GLOBALLEŞME Kod KSIL7004
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. EMİNE YAVAŞGEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders, sosyal teorinin modernizm, postmodernizm, globalleşme tartışmaları ışığında insanın kendini sorgulama ve bağımsız bir özne olarak yaratma isteğinin tarihsel izdüşümünü aktarmayı hedeflemektedir.

İçerik

Kitle iletişim araçlarının bireylerin algılama ve birikimlerini geliştirdiği, ikna etmenin zorlaştığı, pek çok paradigmanın sosyo-ekonomi politiği doğrudan etkilemeye başladığı günümüz dünyasında adayları bilimin rehberliğine yönlendirmek en temel amaçtır.

Öğretim Yöntemleri

Her ders içeriği ile ilgili bilgi aktarımı yapılacaktır. Aynı zamanda öğrencilerin bilimsel içeriği pekiştirmesi amacıyla yapacakları araştırmaları sunmaları da planlanacaktır.

Kaynaklar

Derek Layder, Sosyal Teoriye Giriş, İstanbul, Küre Yay., 2014 Peter Saunders, Sosyal Teori, İstanbul, Küre Yay., 2013 Anthony Giddens, Jonathan Turney, Günümüzde Sosyal Teori, İstanbul, Say Yay., 2013 Stephen P. Turner, Sosyal Teori ve Sosyoloji, İstanbul, Küre Yay., 2008 Alexander Wendt, Uluslararası Siyasetin Sosyal Teorisi, İstanbul, Küre Yay., 2012 Anthony Elliot, Çağdaş Sosyal Teoriye Giriş, İstanbul, Dipnot Yay., 2016 Russel Keat, John Urry, Bilim Olarak Sosyal Teori, Ankara, İmge Kitabevi, 2016

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024