PALİNOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı PALİNOLOJİ Kod ORMH7119
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi NURGÜL KARLIOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı; Palinolojinin temel kavramları, polen morfoloji, polen analizleri ve nerelerde kullanıldıkları konusunda bilgi vermektir.

İçerik

Palinoloji bilim dalının önemi, uygulama alanları, polen morfolojisi, turba, atmosfer, bal gibi değişik ortamlardaki polen analizleri ve uygulamaya katkıları, linyit ocaklarında yapılan polen analizleri ve geçmiş dönem florasına katkıları, geç kuvaterner ve holosen iklim değişimleri ve ormanların yapısı ve sınırlarındaki değişimlerin polen analizleriyle saptanması gibi konuları içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Sunum ile Anlatım, Öğrenci sunumu, Laboratuar uygulaması, Tartışma, Soru-Cevap.

Kaynaklar

Aytuğ, B. 1967. Polen Morfolojisi ve Türkiye?nin Önemli Gymnospermleri Üzerinde Painolojik Araştırmalar, İ.Ü.Orman Fakültesi Yayınları No: 1261/111 Aytuğ, B. 1971. İstanbul Çevresi Bitkilerinin Polen Atlası. İ.Ü.Orman Fakültesi Yayınları No: 1650/174 Erdtman, G., 1952, Pollen Morphology and Plant Taxonomy- Angiosperms, The Chronica Botanica Company, Waltham, Mass., U.S.A. Erdtman, G., 1954, An Introduction to Pollen Analysis, The Chronica Botanica Company, Waltham, Mass., U.S.A. Erdtman, G., 1957, Pollen and Spore Morphology/ Plant Taxonomy-Gymnospermae, Pteridopyhta, Bryophyta, Stockholm. Hesse, M., Halbritter, H., Zetter, R. Weber, M., Bucner, R. Frosch-Radivo, A., Ulrich, S. 2009. Polen Terminology. An illustrated handbook. Springer Wien New York.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024