ÖNERİ GELİŞTİRME VE SOSYAL SORUN ÇÖZME

İzlence Formu

Ders Adı ÖNERİ GELİŞTİRME VE SOSYAL SORUN ÇÖZME Kod ANTJ7008
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi RABİA EBRAR AKINCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İçerik

Sosyal sorun yaşamayan sosyal organizasyon yoktur. Sorun, var olan sosyal organizasyonun yetersizliğinden köken alır. Sorunlu toplum, değişen toplum demektir. Değişme daima sancılıdır. Sancının hissedilmesi yok olmaya gidiş anlamına gelebileceği gibi daha iyiye gitmeyi de anlatmaktadır. Burada esas olan sorunu yönetmek, olumlu yönde öneri geliştirmek, önerinin var olan sosyal iklime uyan olmasını sağlamaktır. Var olmanın geleceğe güvenle bakmanın yolu bilimsel bilgiyi iyi kullanmak, yoksa üretmek ve günlük hayatı kolaylaştırarak güvenli hale getirmektir. Ders, öneri üretme yetisini geliştirmek üzerinde odaklanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Klasik anlatım, konuyla ilgili görsel ve sözel malzemeyi tartışma ve yorumlama, Soru cevap ve örnek olay çözümlemesi ile öğretim gerçekleştirilmektedir.

Kaynaklar

Başer, Emine vd. 2011. Bugüne Bakmak: 1980 sonrasında Türkiye'de Yaşanan Toplumsal Dönüşüm Süreçleri. Buğra, A., and S. Adar. “Social Policy Change in Countries Without Mature Welfare States: The Case of Turkey.” New Perspectives on Turkey 38 (2008): 83–106. Buğra, A., and Ç Keyder. “The Turkish Welfare Regime in Transformation.” Journal of European Social Policy 16, no. 3 (2006): 211–228. Gülmüş, Z., and Ü Akçay. “Tarımda Neoliberal Dönüşüm Ve Üreticiler Üzerindeki Farklılaşan Etkileri: Giresun İli, Bulancak İlçesi Örneği” (n.d.). Harvey, D. A Brief History of Neoliberalism. OUP Oxford, 2005. Lever-Tracy, C. “Global Warming and Sociology.” Current Sociology 56, no. 3 (2008): 445–466. Ulutürk, S., and K. Dane. “Kapitalist Devletin Dönüşümü, Metalaşma Ve Sosyal Güvenlik Reformu: Ülke Örnekleri Ve Reformun Geleceği.” Karaburun Bilim Kongresi Bildirisi (2008).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024