TÜRKİYE'DE SİYASAL KÜLTÜR

İzlence Formu

Ders Adı TÜRKİYE'DE SİYASAL KÜLTÜR Kod KMYO7080
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MURAT ÖNDERMAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türkiye'deki siyasal kültürün çok boyutlu analizi ve değerlendirilmesi için gereken disiplinlerarası bilgi ve becerilerin geliştirilmesine ön ayak olmak

İçerik

Osmanlı'dan günümüz Türkiye'sine kadar olan dönemde siyasal hayatta siyaetin evrimi, siyasal kültür, kurumlar ve ilişkilerin incelenmesi hedeflenmektedir. Osmanlı döneminin siyasal ve kültürel yapısı ile Türkiye Cumhuriyeti'nde siyasal ve kültürel yapının özellikleri ele alınır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Murat Önderman, Türkiye’de Devlet, Sosyal Kontrol ve Öznellik, Filiz Kitabevi, 2007. Murat Önderman, Türkiye’de Paranoid Ethos, Filiz Kitabevi, İstanbul, 2007. Süleyman Seyfi Öğün, Alfa Yayınları, İstanbul, 2000. Şerif Mardin, Türkiye, İslam ve Sekülarizm, İletişim Yayınları, İstanbul. Şerif Mardin, Türk Modernleşmesi, İletişim Yayınları, İstanbul. Halis Çetin, Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu, İletişim Yayınları, 2012. Murat Önderman, “Türkiye’de Siyasi Retorik ve Yaşam Dünyası”, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası, Cilt LVII, Sayı 1-2, 1999 içinde. Murat Önderman, “Toplumsal Simya ve Demokrasi: Türk Toplumunda Toplum ve Emsallik Tasarımları”, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası, Cilt LX, Sayı 1-2, 2002 içinde. Murat Önderman, “Türkiye’de Tekilci Kültür, Hukukilik ve Armağan Ekonomisi”, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Ekim 2001 içinde. Ali Yaşar Sarıbay, Siyasal Sosyoloji, İstanbul, Der Yayınları, 1998.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024