ARAŞTIRMA TASARIMI

İzlence Formu

Ders Adı ARAŞTIRMA TASARIMI Kod KMYO9161
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. GÜLAY GÜNLÜK ŞENESEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Akademik literatürü okuma ve değerlendirme becerileri kazandırmak, özgün akademik araştırma yapmaya yönlendirmek, akademik yazmaya hazırlamak, Doktora Tezi aşaması için altyapı oluşturmak.

İçerik

I. KONU TARTIŞMASI (Creswell (2009) 10 bölüm, her hafta 1 bölüm) -Nicel, Nitel, Karma paradigmalar, Literatür taraması: kuram ve önsav belirleme, Araştırma tasarımı, Örnekleme, Veri Toplama, Veri çözümleme araçları , Akademik yazmanın temel kuralları, II. TASARIM: I. bölümdeki kavramların akademik makaleler üzerinde uygulanması, I. bölümdeki kavramların bireysel dönem projesi üzerinde uygulanması ve akademik yazma deneyimi

Öğretim Yöntemleri

Seminer, tartışma

Kaynaklar

GÜNCEL LİSTE İLK DERSTE DAĞITILACAKTIR. BKZ. http://aves.istanbul.edu.tr/gulaygs DÖKÜMANLAR Creswell, J. W. (2009) Research Design: Qualitative, Quantitative and Mixed Methods Approaches, USA: SAGE. Eco, U. (2018) Tez Nasıl Yazılır?İstanbul: Can. (3. baskı, çev. Betül Parlak) Hardy, M. ve Bryman, A. (2004) (eds.) Introduction, Handbook of Data Analysis, USA:SAGE, 1-13. Hardy, M. ve Bryman, A. (2004) (eds.) Handbook of Data Analysis, USA: SAGE. Miller, G. J. ve Whicker, M. L. (1999) Handbook of Research Methods in Public Administration, Marcel Dekker, - Neuman, W.L. (2009) Toplumsal Araştırma Yöntemleri, Nitel ve Nicel Yaklaşımlar, I,II, yayınodası.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024